Przepyszna sałatka z orzechami i cebulką konserwową

Odkąd przetestowałam przepis na tę sałatkę pojawia się ona u mnie na stole przy każdej wizycie gości. Dzięki ogórkom konserwowym i konserwowej cebulce ma bardzo wyrazisty smak. Aromat orzechów zdecydowanie wyczuwalny i pasuje w punkt do tych składników. Od razu  uprzedzam, że podaję klasyczne ilości, ja tej sałatki robię zawsze więcej (czyli daję 3 duże piersi, dwa słoiczki cebulki, 6-7 jajek itp.),  przy czym te ilości są u mnie na oko zawsze i zawsze wychodzi przepyszna. Sałatka jest bardzo sycąca. Obecnie mój numer 1! 

Składniki:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Piersi w całości ugotować w osolonej wodzie i pozostawić do ostygnięcia. Jajka ugotować na twardo. Orzechy rozdrobnić na mniejsze kawałki i  uprażyć na suchej patelni (część orzechów lub szczypiorku warto zostawić w miseczce do późniejszej dekoracji).
Pierś, jajka pokroić drobno. Cebulki konserwowe przekroić na połówki, ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę, dodać orzechy, majonez, szczypiorek). Doprawić solą i i pieprzem, dobrze wymieszać składniki ze sobą. 

Smacznego,
I.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!