Przepyszna sałatka z orzechami i cebulką konserwową

Odkąd przetestowałam przepis na tę sałatkę pojawia się ona u mnie na stole przy każdej wizycie gości. Dzięki ogórkom konserwowym i konserwowej cebulce ma bardzo wyrazisty smak. Aromat orzechów zdecydowanie wyczuwalny i pasuje w punkt do tych składników. Od razu  uprzedzam, że podaję klasyczne ilości, ja tej sałatki robię zawsze więcej (czyli daję 3 duże piersi, dwa słoiczki cebulki, 6-7 jajek itp.),  przy czym te ilości są u mnie na oko zawsze i zawsze wychodzi przepyszna. Sałatka jest bardzo sycąca. Obecnie mój numer 1! 

Składniki:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Piersi w całości ugotować w osolonej wodzie i pozostawić do ostygnięcia. Jajka ugotować na twardo. Orzechy rozdrobnić na mniejsze kawałki i  uprażyć na suchej patelni (część orzechów lub szczypiorku warto zostawić w miseczce do późniejszej dekoracji).
Pierś, jajka pokroić drobno. Cebulki konserwowe przekroić na połówki, ogórki konserwowe pokroić w kosteczkę, dodać orzechy, majonez, szczypiorek). Doprawić solą i i pieprzem, dobrze wymieszać składniki ze sobą. 

Smacznego,
I.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Picture of Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!