Szukasz pysznej i prostej przystawki, która idealnie sprawdzi się na imprezę? Ta przekąska z bagietki, sera pleśniowego i żurawiny jest idealnym rozwiązaniem. Jest szybka do przygotowania, łatwa w wykonaniu i zawsze cieszy się dużym powodzeniem wśród gości.
- Składniki na 7-8 kanapeczek
Składniki:
- 1 ser pleśniowy typu camembert
- żurawina w słoiczku
- 1 bagietka
- garść rukoli
- kilka orzechów włoskich
- masło do posmarowania bagietki
Z podanych składników zostanie Wam kawałek bagietki i sporo żurawiny, więc jeśli macie potrzebę podania gościom większej ilości kanapeczek, wystarczy dokupić dodatkowo 1-2 serki camembert.
Wykonanie:
Bagietkę pokroić, posmarować masłem i ułożyć pokrojony w cienkieplasterki ser pleśniowy. Na każdą kanapeczkę dać pełną łyżeczkę żurawiny, przyozdobić orzechem włoskim i listkami rukoli.
Próbowałam podpiec bagietkię z serem i dopiero później dodać żurawinę, ale zdecydowanie smaczniejsza dla mnie j est wersja ze świeżym pieczywem.



Smacznego!
Iwi