Najlepsza surówka do obiadu z kapusty pekińskiej

Dziś podzielę się przepisem na surówkę, która świetnie sprawdzi się nie tylko do obiadu, ale także do mięs z grilla. Od lat jest to surówka z mojego  domu rodzinnego, którą uwielbiam, ale doprawienie jej “tak jak u Mamy” sprawiało mi trudność, zwłaszcza, że Mama robi zawsze na oko. Nie dałam za wygraną i uparłam się, by spróbować ustalić ile czego  dokładnie dodać, by wyszedł właśnie “teeeeeen” smak. Udało się i od tamtej pory kurczowo trzymam się tych proporcji i zawsze wychodzi pyszna. Surówka jest bardzo trwała, długo postoi Wam w lodówce i przez cały czas pozostanie chrupiąca. Bardzo dobry przepis, więc nie mogło go tu zabraknąć 🙂 Polecam 🙂

Składniki:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Kapustę poszatkować, paprykę oczyścić i pokroić w większą kostkę. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w drobną kosteczkę. Dodać cukier, ocet, olej i sól. Dobrze wymieszać. Przechowywać w lodówce do kilku dni :).

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!