Pyszne i proste ciasto kokosowe bez pieczenia w 5 minut

Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.

Jeśli szukasz pysznego i łatwego w przygotowaniu ciasta, które zaspokoi twoje kubki smakowe, to ciasto kokosowe bez pieczenia jest właśnie dla ciebie! Ta delikatna, kremowa i aksamitna w smaku propozycja składa się z lekkiej warstwy herbatnikowej i delikatnej masy kokosowej, która jest wspaniałym połączeniem słodyczy i delikatnej nutki kokosa. Właśnie dlatego ciasto kokosowe bez pieczenia jest tak niezwykłe i pyszne. Do jego przygotowania nie potrzebujesz piekarnika, a jedynie kilku prostych składników, takich jak herbatniki, śmietanka kremówka 30%, i wiórki kokosowe. Zaskocz swoich gości i zaserwuj im kawałek pysznego ciasta, a na pewno będą zachwyceni!

Masa:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Blachę o  wymiarach 36×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Dobrze schłodzoną śmietankę zmiksować z serkami mascarpone i cukrem pudrem początkowo miksując na  niskich obrotach i stopniowo je zwiększając.  Gdy masa będzie odpowiednio zwięzła dodaj wiórki  kokosowe i  chwilę miksuj.

 

Masę dzielimy (mniej więcej) na 3 części. Na dnie blachy układamy pierwszą warstwę herbatników,  na których rozprowadzamy pierwszą część masy. Następnie czynność powtarzamy tak, by uzyskać trzy warstwy herbatników i 3 warstwy kremu.  Warstwę dżemu dodajemy wg upodobania, albo razem z pierwszą warstwą kremu, albo  w środkowej.

Wierzchnią część ciasta pokrytą ostatnią wartswą kremu posypujemy startą białą czekoladą (u mnie jest biała czekolada + garść wiórek kokosowych). Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.

Smacznego!
Iwona

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!