Przepyszna pasta z ciecierzycy konserwowej

Kochani!  Na dziś proponuję przepyszną pastę z cieciorki.  Była dla mnie sporym zaskoczeniem, bo okazało się, że jest aromatyczna i przepyszna, a co najważniejsze – za sprawą ciecierzycy jest bardzo sycąca. Przepis zdecydowanie warty polecenia i u nas zostanie wielokrotnie powtarzany. 🙂

Składniki:

Wykonanie:

Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złocisty kolor.

Ciecierzycę odcedzić, rozdrobnić blenderem na jednolitą masę. Dodać majonez, pokrojoną bardzo drobno szalotkę i pietruszkę oraz uprażony słonecznik. Całość wymieszać doprawiając solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Pozdrawiam
Iwona

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Picture of Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!