Przepyszna pasta z ciecierzycy konserwowej

Kochani!  Na dziś proponuję przepyszną pastę z cieciorki.  Była dla mnie sporym zaskoczeniem, bo okazało się, że jest aromatyczna i przepyszna, a co najważniejsze – za sprawą ciecierzycy jest bardzo sycąca. Przepis zdecydowanie warty polecenia i u nas zostanie wielokrotnie powtarzany. 🙂

Składniki:

Wykonanie:

Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złocisty kolor.

Ciecierzycę odcedzić, rozdrobnić blenderem na jednolitą masę. Dodać majonez, pokrojoną bardzo drobno szalotkę i pietruszkę oraz uprażony słonecznik. Całość wymieszać doprawiając solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Pozdrawiam
Iwona

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!