FIT: Ciecierzyca pieczona z kalafiorem w 10 min!

To  danie, które w ostatnich dniach przygotowuję bardzo często. Raz, że są kosmiczne upały i w  tym czasie odpowiada mi danie bezmięsne, a dwa – uwielbiam pikantne dania i tu nie żałuję sobie chilli. Fakt faktem, zionę ogniem, chucham i dmucham, ale naprawdę to moje smaki. Wy oczywiście możecie przygotować je w wersji normalnej :).
Pomysł na danie jest dla mnie tym bardziej cenne, ponieważ jest w pełni zbilansowane i przewinęło się u mnie w diecie u  Pana Wojtka: Dietetyk – Wojtek Buczak (KLIK!)

Polecam:)

Składniki:

Sos:

Wykonanie:

Piekarnik nagrzej do 200 st. C. W blaszce na papierze do pieczenia ułóż różyczki kalafiora z odsączoną z zalewy ciecierzycą. W małej szklance dokładnie wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej nim kalafiora i ciecierzycę. Całość dokładnie wymieszaj i włóż do nagrzanego piekarnika.

Piecz 20-25 min, aż kalafior będzie miękki i złocisty. W międzyczasie pieczenia możesz wymieszać składniki, by zapiekły się równomiernie.

Smacznego!
I.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!