Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.
Jeszcze jedno danie, które przewinęło się u mnie spośród wielu przepisów podczas diety u najlepszego dietetyka i trenera personalnego, z którym miałam przyjemność pracować – Wojtka Buczaka (KLIK!).
Jest to danie, które nie tylko jest przepyszne, ale też szybkie w wykonaniu i łatwe w porcjowaniu 🙂 Polecam 🙂
- Składniki na 4 porcje:
Składniki:
- 400 g zmielonego schabu wieprzowego
- 2 białka jaja
- 2 ogórki kiszone (ok.120 g.)
- mała cebula (ok. 100 g.)
- 2 łyżeczki musztardy (20 g.)
- szczypta soli, 2-3 szczypty pieprzu, łyżeczka suszonego majeranku
- 32 g. otrąb owsianych
- 4 łyżki (40 g). oleju rzepakowego
Do jednej porcji:
- 35 g.ryżu brązowego
- 2-3 garści sałaty
- 3-4 rzodkiewki (50-60 g.)
- szczypiorek
- 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
- pieprz, sól
Wykonanie:
Cebulę drobno posiekaj, ogórki pokrój w drobną kostkę odsączając sok. Do mięsa dodaj cebulkę, ogórki, białka jaj wraz z przyprawami, wymieszaj i uformuj kotleciki (8 szt). Obtocz je w otrębach i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Smacznego!
I.