Pomysł na szybki obiad – pierś zapiekana z suszonymi pomidorami i serem kozim

Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.

Filet drobiowy to mięso, które najczęściej przewija się w mojej kuchni spośród dziesiątek przepisów podczas diety u najlepszego dietetyka i trenera personalnego, z którym miałam przyjemność pracować – Wojtka Buczaka (KLIK!). 
W tym wydaniu – zapieczona z serem i dodatkami jest prze-pyszna i dodatkowo pięknie pachnie. Zdecydowanie będę często wracać do tego przepisu 🙂

Składniki:

Do jednej porcji:

Wykonanie:

Mięso pokrój na 4 kotlety, rozbij delikatnie, posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posyp pieprzem i solą.
Rozłóż 4 większe kawałki folii aluminiowej (to konieczne, by farsz podczas pieczenia nie wyciekł). Na każdym kawałku piersi umieść odsączone z zalewy (nie trzeba płukać pod wodą) i pokrojone oliwki, na wierzchu dodaj pokruszony ser kozi i zawiń folię w sakiewki.  Pod koniec pieczenia rozchyl sakiewki, by ser się zarumienił.  Piecz 30 min. w 180 st. C

Smacznego!
I.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!