Pomysł na szybki obiad – pierś zapiekana z suszonymi pomidorami i serem kozim

Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.

Filet drobiowy to mięso, które najczęściej przewija się w mojej kuchni spośród dziesiątek przepisów podczas diety u najlepszego dietetyka i trenera personalnego, z którym miałam przyjemność pracować – Wojtka Buczaka (KLIK!). 
W tym wydaniu – zapieczona z serem i dodatkami jest prze-pyszna i dodatkowo pięknie pachnie. Zdecydowanie będę często wracać do tego przepisu 🙂

Składniki:

Do jednej porcji:

Wykonanie:

Mięso pokrój na 4 kotlety, rozbij delikatnie, posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posyp pieprzem i solą.
Rozłóż 4 większe kawałki folii aluminiowej (to konieczne, by farsz podczas pieczenia nie wyciekł). Na każdym kawałku piersi umieść odsączone z zalewy (nie trzeba płukać pod wodą) i pokrojone oliwki, na wierzchu dodaj pokruszony ser kozi i zawiń folię w sakiewki.  Pod koniec pieczenia rozchyl sakiewki, by ser się zarumienił.  Piecz 30 min. w 180 st. C

Smacznego!
I.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!