Szybka i lekka przekąska z buraka

Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.

Dziś przychodzę do Was z bardzo fajną, lekką przekąską i od razu uprzedzam, że sprawdzi się nie tylko na imprezie, ale również na co dzień, a także może być fajną opcją posiłku do pracy. Przypadnie do gustu miłośnikom buraków i prażonego słonecznika. Gdy zobaczyłam ten przepis od razu wiedziałam, że są to zdecydowanie moje smaki 🙂 Polecam!

Składniki:

Wykonanie:

Buraki ugotuj lub upiecz do miękkości. Możesz kupić gotowe buraki w sklepie lub na rynku – z tej opcji korzystam najczęściej. Ważne, by były duże. Serek naturalny przełóż do miseczki, dodaj do niego chrzan – ilość wedle uznania do smaku.  Na suchej patelni upraż słonecznik do złocistego koloru. Gdy przestygnie dodaj do serka i całość wymieszaj. Buraki obierz ze skórki i pokrój na cienkie plastry (jeśli się łamią przy złożeniu na pół oznacza to że należy pokroić je cieniej. Każdy plasterek faszeruj pełną łyżeczką serka. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Pomysł zaczerpnięty od Kuchnia Adamsów.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!