Szybka i lekka przekąska z buraka

Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.

Dziś przychodzę do Was z bardzo fajną, lekką przekąską i od razu uprzedzam, że sprawdzi się nie tylko na imprezie, ale również na co dzień, a także może być fajną opcją posiłku do pracy. Przypadnie do gustu miłośnikom buraków i prażonego słonecznika. Gdy zobaczyłam ten przepis od razu wiedziałam, że są to zdecydowanie moje smaki 🙂 Polecam!

Składniki:

Wykonanie:

Buraki ugotuj lub upiecz do miękkości. Możesz kupić gotowe buraki w sklepie lub na rynku – z tej opcji korzystam najczęściej. Ważne, by były duże. Serek naturalny przełóż do miseczki, dodaj do niego chrzan – ilość wedle uznania do smaku.  Na suchej patelni upraż słonecznik do złocistego koloru. Gdy przestygnie dodaj do serka i całość wymieszaj. Buraki obierz ze skórki i pokrój na cienkie plastry (jeśli się łamią przy złożeniu na pół oznacza to że należy pokroić je cieniej. Każdy plasterek faszeruj pełną łyżeczką serka. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Pomysł zaczerpnięty od Kuchnia Adamsów.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!