Fit Bataty zapiekane z fetą i suszonymi pomidorami

Juhu! Dziś podzielę się z Wami jednym z wielu pysznych przepisów, które stosuję na diecie. Ten obiad uwielbiam  szczególnie, bo przygotowanie go jest błyskawiczne. I jest naprawdę bardzo, bardzo smaczny! Danie nie jest przeznaczone wyłącznie dla osób będących na diecie. Jest to przede wszystkim bardzo fajny pomysł na wykorzystanie batatów oraz na przygotowanie czegoś ciepłego na obiad dla zapracowanych osób lub dla leniuszków :).

Składniki:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Bataty wyszoruj i przekrój na pół wzdłuż dłuższego boku. Skrop oliwą, natrzyj solą, pieprzem i ziołami. Wyłóż na papierze do pieczenia, na wierzch połóż pokrojone suszone pomidory oraz pokruszony ser. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 30 min (w przypadku większych batatów, by były miękknie należy piec dłużej.)

Jeśli jesteście, jak ja, Pączusiami, to z całego serca polecam Wam współpracę z Panem Wojtkiem (KLIK!). Przepisy pyszne, jak widać powyżej –  można najeść się do syta, zdrowo odżywiać i przede wszystkim zdrowo zgubić nadmiar wagi.

Pytacie również o granitowe deski, które ostatnio pojawiają się w mojej kuchni.  Są do nabycia w sklepie stone4home (KLIK!) – użytkuję z przyjemnością i również polecam 🙂

Pozdrawiam
Iwona

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!