Śledzie z pieczarkami i cebulką

Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.

I jeszcze jeden przepis na solone filety, tym razem śledzie z pieczarkami i cebulką. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z tym połączeniem, ale w miarę możliwości staram się szukać nowych smaków. Tymi, które posmakowały mi, dzielę się z Tobą na blogu. Jeśli lubisz pieczarki, to ten przepis zdecydowane przypadnie Ci do gustu!

Składniki:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Śledzie moczymy z nadmiaru soli przez kilka godzin wymieniając wodę, a następnie kroimy na mniejsze kawałki
(ok. 2 cm0. Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami, następnie dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku.

Odstawiamy sos do wystygnięcia. Po tym czasie mieszamy go z pokrojonymi śledziami.
Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Zobacz również:

Smacznego!
I.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!