Marynowane soczyste paluszki schabowe

Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.

Kruche, soczyste paluszki schabowe – w sam raz na sycącą przekąskę dla gości. Bardzo smaczne zarówno na ciepło, jak i na gorąco :). Można przygotować w formie kotletów do obiadu lub w formie przekąski krojąc na poręczne paseczki.

Składniki:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Mięso rozbij tłuczkiem i pokrój na paski ok 3 cm szerokości.

Przygotuj marynatę: w miseczce wymieszaj jajka z majonezem. Dodaj sok z cytryny, ok. pół łyżeczki soli i szczyptę pieprzu. Dodaj drobno pokrojony koperek i natkę pietruszki. Całość wymieszaj.

Przygotowane wcześniej kawałki mięsa obtocz w marynacie i pozostaw w zamkniętym pojemniku w lodówce na kilka godzin lub na całą noc. Wyjmij z lodówki, by mięso ogrzało się. Obtocz w bułce tartej. Smaż  chwilę z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu kawałki mięsa ułóż na papierowym ręczniku by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Smacznego,
I.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!