Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.
Trójkąciki tostowe pierwszy raz zobaczyłam dość niedawno na parapetówce. Podane były jako dodatek do sałatki. Bardzo smaczne. Goście chętnie częstowali się, chrupiąc je w trakcie rozmowy, już nawet bez sałatki. 🙂 Pomysł zostaje ze mną na dłużej i z pewnością będę podawać je często, pasują w zasadzie do wszystkiego. Z pewnością jest to przekąska na imprezę godna uwagi. Polecam 🙂
Składniki:
- chleb tostowy
- kawałek masła (ok 30 g)
- olej lub oliwa (ok 1/4 szklanki)
- zioła prowansalskie
- Element listy
Wykonanie:
Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać olej oraz zioła prowansalskie. wymieszać i równomiernie w niewielkich ilościach nakładać na chleb tostowy. Piec ok 10-12 min w temp 170-180 st. do złocistego koloru.


Pozdrawiam!
I.