Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.
Dziś dzielę się z Wami sałatką, która podczas letniego przyjęcia zwróciła uwagę chyba wszystkich gości. A żeby było zabawniej, przepis tak rozszedł się drogą pantoflową, że nie dostałam go ani od osoby, u której było przyjęcie, ani nawet od osoby, która ją ze sobą przyniosła, a jeszcze od innej, której sałatka przypadła do gustu równie bardzo, jak mi. Polecam spróbować 😉 I bardzo szybciutko się ją robi!
- Składniki na dużą salaterkę:
Skladniki:
- 500 g ugotowanych buraków (można kupić gotowe)
- słoiczek suszonych pomidorów z zalewy
- 2-3 łyżki oleju ze słoiczka po suszonych pomidorach
- 100-150 g (pół kostki) sera feta
- garść rukoli
- kilka pomidorków koktajlowych
- pestki dyni
Wykonanie:
Buraki i fetę pokroić w kostkę, dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, umytą rukolę. Pomidory z zalewy (ilość wg uznania – ja bardzo lubię, dodaję 2/3 słoiczka) pokroić na mniejsze kawałki. Dodać olej z suszonych pomidorów. Całość wymieszać.
Na suchej patelni uprażyć pestki dyni i posypać sałatkę.
Przypominam o szybkim sposobie na pokrojenie fety 🙂
Jestem pewna, że Tobie również posmakuje. Zajrzyj na Facebook MojeWlasne (KLIK!) i bądź na bieżąco. Ściskam!
Iwona