Makaron chilli z kurczakiem – szybki obiad

Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.

Oj, nie zliczę ile razy wracałam do tego dania podczas swojej diety u najlepszego dietetyka i trenera personalnego, z którym miałam przyjemność pracować – Wojtka Buczaka (KLIK!).  Bardzo fajne, a przede wszystkim jest bardzo szybkie – w zasadzie to po prostu podsmażona pierś kurczaka z ugotowanym makaronem i posypane parmezanem. Moja (wówczas) dwulatka również chętnie zjadała, oczywiście w wersji bez chilli 🙂

Składniki:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Makaron ugotuj al dente.
Mięso pokrój w kostkę i obtocz w przyprawach.
Obierz czosnek, papryczkę chili umyj i przekrój na pół, wyjmij pestki. Czosnek i paprykę posiekaj. Parmezan zetrzyj na drobnej tarce.

Na rozgrzanej oliwie zeszklij czosnek i chili, następnie podsmaż mięso. Dodaj odsączony makaron, posyp serem i wymieszaj.

Do gotowego dania dodaj (lub posiekaj i posyp) świeżą natką pietruszki.

Smacznego
Iwona

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!