Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.
Nie przepis, a raczej pomysł na imprezową przekąskę 🙂 . Z całego stołu przeróżnych smakołyków te kubeczki przyciągały mnie najbardziej. Chrupiące warzywa, na dnie sos czosnkowy. Totalnie moje klimaty 🙂
Od razu napiszę, bo wiem, że będziecie pytali o to w wiadomościach na Facebooku MojeWlasne (KLIK!):
Kubeczki są papierowe, twarde, nie rozmiękają. Są o wiele mniejsze od zwyłych jednorazowych kubków, ale większe od np. kieliszka (zdjęcie na dole dla porównania). Te ze zdjęcia kupiłam w Pepco, ale podobne znajdziecie w większych supermarketach na dziale “imprezowym” obok jednorazowych naczyń i sztućców.
Warzywa wedle uznania:
- marchewka
- świeży ogórek
- papryka (żółta/czerwona)
Sos czosnkowy:
- majonez
- jogurt naturalny
- 1 ząbek czosnku lub granulowany czosnek
- pół łyżeczki cukru
- sól do smaku
Wykonanie:
Warzywa umyć, pokroić w paski. Przygotować sos czosnkowy. Na dnio kubeczka wylać sos czosnkowy. Proporcje sosu wg preferencji i potrzeb ilościowych, ja przeważnie dodaję tyle samo jogurtu i majonezu. 🙂
Smacznego!