Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.
Ta przekąska gości zaskoczyła chyba najbardziej. “Kiwi w takim wydaniu? Nigdy bym nie pomyślała! Świetny pomysł, będę robić u siebie w domu”. Serek śmietankowy zawsze mocno podkreśla smak tego, do na nim jest – chociażby dlatego w wielu firmach zajmujących się profesjonalnie dostarczaniem przekąsek, na takich właśnie kanapeczkach zwykle położony jest niewielki kawałeczek wędzonego łososia. Wygląda to bardzo estetycznie! Mimo, że ilość łososia jest znikoma, to właśnie serek śmietankowy tak intensywnie podbija jego smak, że jego ilość jest zupełnie wystarczająca. Tak dzieje się również w przypadku kiwi, chociaż smak jest zupełnie inny, bo na słodko i tym razem dodaję duży kawałek owocu nie tylko dla smaku, ale też chyba fajnie to wygląda? 🙂
Składniki:
- dojrzałe kiwi 2 szt
- serek śmietankowy typu Almette
- mała bagietka
Wykonanie:
Bagietkę pokroić pod kątem, posmarować grubszą warstwą serka śmietankowego i ułożyć grubo pokrojone plastry kiwi. Ważne, by kiwi było dojrzałe – warto kupić kilka dni lub nawet tydzień wcześniej i poczekać, aż dojrzeje i będzie bardzo słodkie.
Smacznego!