Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.
Aż ciężko uwierzyć, że przekąska na ziemniakach jest tak szybka i banalna w wykonaniu, a jednocześnie na prawdę niezła! Mój mąż zapytał się, czy mogłabym przygotowywać ją na każde przyjęcie. Bardzo mu posmakowała! Przetestujcie sami i dajcie znać, czy Wam również tak bardzo przypadła do gustu :).
Składniki:
- 3 duże ziemniaki
- 20 dag sera żółtego
- kilka plasterków wędliny
- 2 małe pomidory
- 2-3 łyżki majonezu
Dodatkowo:
- zioła do posypania (u mnie bazylia)
Wykonanie:
Ziemniaki w mundurkach ugotować i zostawić do przestygnięcia.
Żółty ser zetrzeć na tarce na małych oczkach. Wędlinę pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez. Całość dokładnie wymieszać.
Na pokrojonych w grube plastry ziemniakach (mogą być odrobinę cieńsze, niż u mnie) ułożyć sałatkę, następnie położyć cienki plasterek pomidora, a na wierzch ponownie ułożyć sałatkę. Posypać ulubionymi ziołami. Piec w temp. 180 st. góra-dół do złocistego koloru. (ok 15-20 min).
Smacznego! 🙂