Marynowane pomidory do dań z grilla – 2 dni i gotowe!

Powiem Wam, że zachwyciłam się tym przepisem. Gdy tylko go zobaczyłam, już wiedziałam, że to moje smaki. I nie zawiodłam się! Wyglądają bardzo apetycznie. Ich zaletą jest to, że można, a nawet należy przygotować je dużo wcześniej, dzięki czemu w dniu przyjęcia można poświęcić więcej czasu na przygotowanie innych potraw.  Śmiało pasują do dań z grilla, do obiadu czy nawet do kanapek. 🙂

Składniki:

Marynata:

Wykonanie:

Pomidory pokroić w  grube plastry, cebulę obrać, pokroić w półplasterki.   W wysokim naczyniu (misce, pojemniku) układać warstwami na przemian pomidory i cebulę.
 Przygotować marynatę: Wszystkie składniki wymieszać, dodając czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość marynaty wylać na wierzch ułożonych pomidorów, przykryć szczelnie przykrywką i odstawić.

Pomidory puszczą sok i w tej marynacie powinny pozostać w lodówce przez dwa dni. Oczywiście można je jeść już następnego dnia, ale najlepsze są po dwóch. 🙂

Smacznego!

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!