Przepyszna nalewka ananasowa

Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.

Przyznam, że nie jestem największą fanką nalewek, aczkooooooolwiek! Kosztowałam już wiele z nich i żadna nie smakowała mi tak bardzo jak ta –  smak ananasa jest mocno wyczuwalny  i przyjemny. Nalewka sama w sobie nie jest bardzo mocna. Do tego ma przepiękną bursztynową barwę.  Ciekawe połączenie smaków, piękny kolor – uwierzcie mi, warto spróbować i przygotować ją w domu. Polecam 🙂

Składniki:

Wykonanie:

Ananasa obrać i pokroić w kostkę. Cytryny obrać tak, by nie została na nich biała gorzka warstwa skórki i pokroić je w plasterki.
Owoce wrzucić do gąsiorka razem z pokrojonym w cieniutkie plasterki imbirem, przesypując cukrem. Zalać wódką, szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce.  Gąsiorek potrząsnąć co kilka dni.

Po 2 tygodniach nalewkę przefiltrować  przez bibułę filtracyjną, rozlać do butelek, zakręcić i wynieść do piwnicy na trzy tygodnie.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!