Fit: Sałatka z burakami, twarogiem i fetą

Tym razem za uprzejmością dietetyka i trenera personalnego (KLIK!), podzielę się z Wami bardzo fajnym pomysłem na sałatkę, którą, będąc pod okiem Pana Wojtka miałam w propozycji na kolację.  Dla mnie to połączenie smaków jest fenomenalne. Często przygotowuję ją również mężowi do pracy. 

  • Składniki na 1 porcję:

Składniki:

  • 1 burak (100 g.) - można użyć gotowyc ugotowanych, pakowanych hermetycznie
  • 85 g. chudego twarogu
  • 40 g. sera feta (chudy lub półtłusty)
  • sałata (dowolny rodzaj i iość lub świeży szpinak/rukola)

Marynata:

  • 1 łyżka oliwy (10 g.)
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka octu balsamicznego lub jabłkowego
  • (opcjonalnie) 1-2 ząbki czosnku - ja używam granulowanego, w przyprawie

Wykonanie:

Buraka pokrój w kostkę, ser biały  rozkrusz, pokrój fetę.  Dodaj oliwę, musztardę, ocet i czosnek. Wymieszaj. 

Przy okazji przypominam o niezawodnym sposobie na szybkie pokrojenie fety 🙂

Smacznego,
Iwona

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!