Fit: Faszerowana tortilla meksykańska

Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.

Jeden z najłatwiejszych i najszybszych przepisów z diety, rozpisanej przez najlepszego dietetyka, z którym miałam przyjemność pracować – P. Wojtka Buczaka (KLIK!)  jest tortilla meksykańska. To danie, które po pierwsze – robi się błyskawicznie, a po drugie – nigdy mi się nie znudziło i nie przejadło. Bardzo chętnie powracam do tego przepisu.  Podane gramatury dostosowane są do mojego indywidualnego jadłospisu, więc jeśli Twoim celem jest redukcja wagi, to z doświadczenia namawiam Cię do skorzystania z umiejętności profesjonalisty w tym fachu. Natomiast! Jestem w stanie dać Ci gwarancję, że po takim daniu będziesz czuła się znacznie lepiej i lżej, niżeli po tradycyjnym obiedzie.

Składniki:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Na oliwie podsmaż mięso z przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Pomidory z puszki zmiksuj, a następnie dodaj do mięsa wraz z kukurydzą, fasolą i przyprawami.

Całość duś pod przykryciem ok 15 min.

Na placek tortilli wyłóż farsz, posyp startą mozarellą (również kupuję w Lidlu)  i zwiń.

Gotową tortillę opcjonalnie można zapiec w piekarniku przez 15 min w 170 st.

Smacznego
Iwona

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!