Fit: Soczyste roladki schabowe

Cieszę się, że tu trafiłeś. Zajrzyj na Facebook MojeWłasne (KLIK!) i zostań ze mną na dłużej.

Jeden z najłatwiejszych i najszybszych przepisów z diety, rozpisanej przez najlepszego dietetyka, z którym miałam przyjemność pracować – P. Wojtka Buczaka (KLIK!)  są roladki schabowe. To danie, które po pierwsze – długo zachowuje świeżość w lodówce, a po drugie – nigdy mi się nie znudziło i nie przejadło. Bardzo chętnie powracam do tego przepisu.  Podane gramatury dostosowane są do mojego indywidualnego jadłospisu, więc jeśli Twoim celem jest redukcja wagi, to z doświadczenia namawiam Cię do skorzystania z umiejętności profesjonalisty w tym fachu. Natomiast! Jestem w stanie dać Ci gwarancję, że po takim daniu będziesz czuła się znacznie lepiej i lżej, niżeli po tradycyjnym obiedzie.

Jeśli chcesz być na bieżąco i widzieć wszystkie nowe wpisy, polub mnie na Facebook (KLIK!).

Składniki:

Dodatkowo:

Do każdej roladki:

Wykonanie:

Mięso pokrój na grubsze plastry, rozbij tłuczkiem.
Fetę rozgnieć widelcem, dodaj pokrojoną w drobną kostkę celubę i ogórka. Dodaj czosnek przez praskę (lub granulowany w przyprawie) oraz posiekane listki mięty i wymieszaj.

Na mięso wyłóż farsz.

Zwiń mięso w roladki spinając je wykałaczkami i podsmaż na patelni (na łyżce oliwy) z obu stron aż się zarumienią.

Przełóż do naczynia żaroodpornego, dołóż marchewkę pokrojoną w słupki i piecz pod przykryciem ok. 30 min w 180 stopniach.

Smacznego,
Iwona

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!