Łatwa przekąska na imprezę: faszerowane paluszki krabowe

Wracam do Was z kolejną propozycją na szybką i poręczną przekąskę.  Uwielbiam paluszki krabowe za ich delikatny smak. Jeśli nigdy ich nie jedliście, to koniecznie polecam spróbować. Taką przekąskę przygotowuje się naprawdę szybko – w zasadzie najwięcej precyzji wymaja jedynie rozkręcenie paluszków krabowych.  Aa, i co jeszcze ważne!  Przekąskę śmiało możecie przygotować dzień wcześniej. Jeśli paluszki będą w lodówce – nic im się nie stanie, a nawet chyba są smaczniejsze wg mnie. Dla mnie ta przekąska jest rewelacyjna i wygląda efektownie.

Składniki:

  • 1 opakowanie paluszków krabowych
  • 20 dag sera żółtego w kawałku
  • 4 łyżki majonezu
  • czosnek granulowany lub 1 ząbek świeżego
  • 2 ugotowane jajka (potrzebne będą tylko żółtka)

Wykonanie:

Paluszki krabowe wyjąć z folii i delikatnie rozwinąć.

Ser żółty (u mnie liliput) zetrzeć na małych oczkach.Wymieszać czosnkiem i majonezem.

Rozsmarować farsz i ponownie zawinąć paluszki krabowe w rulon.

Taką przekąskę można podać na stół nawet bez żółtej dekoracji.

Aczkolwiek dużo ciekawiej wygląda z żółtkiem: z pomocą widelca nałożyć odrobinę majonezu na paluszki krabowe i opruszyć startym na małych oczkach żółtkiem. Całość na talerzu wygląda naprawdę nieźle.

W sklepach znajdziecie paluszki krabowe w różnych odcieniach czerwieni. Sprawdziłam jedne i drugie – w smaku nie ma różnicy,  więc następnym razem będę starała się kupować te z intensywniejszym kolorem. Na zdj poniżej surimi dwóch różnych firm.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!

Close Menu