Juhu! Dziś podzielę się z Wami jednym z wielu pysznych przepisów, które stosuję na diecie. Ten obiad uwielbiam szczególnie, bo przygotowanie go jest błyskawiczne. I jest naprawdę bardzo, bardzo smaczny! Nawet mój mąż dziwił się, że takie dobroci mogę wcinać bez wyrzutów sumienia i zajada się nim razem ze mną. 🙂 Danie nie jest przeznaczone wyłącznie dla osób będących na diecie. Jest to przede wszystkim bardzo fajny pomysł na wykorzystanie cieciorki oraz na przygotowanie czegoś ciepłego na obiad dla zapracowanych osób lub dla leniuszków :).
- Składniki na ok 4 porcje:
Składniki:
- pakowanie (400 gram) kiełbasy z kurczaka Morliny
- 2 puszki pomidorów krojonych
- 400 g cieciorki konserwowej
- 1 duża cebula
- ząbek czosnku lub szczypta granulowanego czosnku
- przyprawy: majeranek, papryka słodka, papryka ostra
Wykonanie:
Pokrojoną w kostkę cebulę wraz z czosnkiem podsmażyć na oliwie. Następnie dodać pokrojoną kiełbasę. Chwilę smażyć. Na końcu dodać odsączoną cieciorkę oraz pomidory z puszki. Pozostawić chwilę na ogniu. Doprawić przyprawami.
Przepis został dodany dzięki uprzejmości najlepszego na świecie dietetyka, trenera personalnego oraz wykładowcy Wojciech Buczak. (Instytut Rozwoju Trenerów Personalnych Fit Academy).