Najszybsze ciasto z czerwonej fasoli

Niejednokrotnie słyszałam, że ciasto z czerwonej fasoli jest pyszne oraz że wcale nie smakuje, jak fasola. Przyznam, że nawet w to wierzyłam, ale mimo to zawsze na horyzoncie były inne super przepisy. Tym razem było inaczej. Dlaczego? Bo ten przepis jest rewelacyjny! W skrócie: wrzucacie  wszystkie składniki do jednej miski, blendujecie i do piekarnika. Czy może istnieć łatwiejsze ciasto? Chyba nie!

Jeszcze kilka słów o smaku: ciasto jest mocno czekoladowe, słodkie, bardzo wilgotne. Czuć w nim smak banana, który jest w przepisie. Zaskakująco dobre. Co ważne – przepis jest z kategorii fit (nie licząc oczywiście polewy czekoladowej). Nie zawiera mąki oraz cukru.

Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 banan
  • 2 jajka
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao

Dodatkowo na polewę:

  • czekolada mleczna
  • 3-4 łyżki mleka

Wykonanie:

Wszystkie składniki zblendować ze sobą. Piec przez 30 min. w temp 180 st.
W garnuszku na małym ogniu rozpuścić czekoladę z odrobiną mleka. Polać gorącą polewą schłodzone ciasto.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!

Close Menu