Najszybsze ciasto z czerwonej fasoli

Niejednokrotnie słyszałam, że ciasto z czerwonej fasoli jest pyszne oraz że wcale nie smakuje, jak fasola. Przyznam, że nawet w to wierzyłam, ale mimo to zawsze na horyzoncie były inne super przepisy. Tym razem było inaczej. Dlaczego? Bo ten przepis jest rewelacyjny! W skrócie: wrzucacie  wszystkie składniki do jednej miski, blendujecie i do piekarnika. Czy może istnieć łatwiejsze ciasto? Chyba nie!

Jeszcze kilka słów o smaku: ciasto jest mocno czekoladowe, słodkie, bardzo wilgotne. Czuć w nim smak banana, który jest w przepisie. Zaskakująco dobre. Co ważne – przepis jest z kategorii fit (nie licząc oczywiście polewy czekoladowej). Nie zawiera mąki oraz cukru.

Jeśli chcesz być na bieżąco i widzieć wszystkie nowe wpisy, polub mnie na Facebook (KLIK!).

Składniki:

Dodatkowo na polewę:

Wykonanie:

Fasolę czerwoną bez zalewy zblendować z pozostałymi składnikami. Piec przez 30 min. w temp 180 st.
W garnuszku na małym ogniu rozpuścić czekoladę z odrobiną mleka. Polać gorącą polewą schłodzone ciasto.

Smacznego 🙂
Iwona

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!