Najszybsze ciasto z czerwonej fasoli

Niejednokrotnie słyszałam, że ciasto z czerwonej fasoli jest pyszne oraz że wcale nie smakuje, jak fasola. Przyznam, że nawet w to wierzyłam, ale mimo to zawsze na horyzoncie były inne super przepisy. Tym razem było inaczej. Dlaczego? Bo ten przepis jest rewelacyjny! W skrócie: wrzucacie  wszystkie składniki do jednej miski, blendujecie i do piekarnika. Czy może istnieć łatwiejsze ciasto? Chyba nie!

Jeszcze kilka słów o smaku: ciasto jest mocno czekoladowe, słodkie, bardzo wilgotne. Czuć w nim smak banana, który jest w przepisie. Zaskakująco dobre. Co ważne – przepis jest z kategorii fit (nie licząc oczywiście polewy czekoladowej). Nie zawiera mąki oraz cukru.

Jeśli chcesz być na bieżąco i widzieć wszystkie nowe wpisy, polub mnie na Facebook (KLIK!).

Składniki:

Dodatkowo na polewę:

Wykonanie:

Fasolę czerwoną bez zalewy zblendować z pozostałymi składnikami. Piec przez 30 min. w temp 180 st.
W garnuszku na małym ogniu rozpuścić czekoladę z odrobiną mleka. Polać gorącą polewą schłodzone ciasto.

Smacznego 🙂
Iwona

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!