Taakk! Uwielbiam faszerowane pomidory i sukcesywnie serwuję je gościom przy okazji wszelakich spotkań. Ostatnio do gustu przypadły mi te, faszerowane suszonymi pomidorami. W zasadzie wszystko z suszonymi pomidorami uwielbiam, więc być może nie do końca jestem obiektywna. Ale ale…! Wyglądają przepięknie, bardzo apetycznie. Dodatkowo wykonuje się je błyskawicznie oraz w podsumowaniu nie jest to kosztowna przekąska.
- 4 jajka (8 połówek)
- ok. 8 kawałków soszonych pomidorów z zalewy
- łyka majonezu lub jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Przekroić na pół, wydrążyć żółtko. Do żółtka dodać możliwie najdrobniej pokrojone suszone pomidory. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Opcjonalnie można dodać posiekaną natkę pietruszki. Całość można zblendować na jednolitą masę, ja jednak wolę, gdy są widoczne kawałki pomidorów 🙂