Rolada z salami

Ok ! Nie będę ściemniać  – ta przekąska nie należy do najmniej kalorycznych, aleee aleee.. ! Po pierwsze wygląda fajnie, po drugie jest bardzo smaczna i po trzecie – wygodna w konsumpcji oraz przygotujesz ją szybko.

Wystarczy, że masz pod ręką:

  • kilkanaście plasterków cienko pokrojonego salami
  • 2 opakowania serka naturalnego kanapkowego
  • szczypiorek lub bazylia
  • (opcjonalnie) tarty chrzan ze słoika do smaku                                                                                                                            

Plastry salami ułożyć tak, aby na siebie nachodziły. Na ich powierzchni rozsmarować serek i posypać szczypiorkiem (lub bazylią).

Całość zwinąć w roladę i ściśle okręcić w folię. Schłodzić w lodówce 2-3 h.

Serek można uprzednio zmieszać z odrobiną tartego chrzanu ze słoika, wtedy roladki mają bardziej wyrazisty smak.

Przy krojeniu rolady za każdym razem wycieram nóż, by nie  pozostawiał serka na roladkach i by wyglądy bardziej estetycznie.

Można też posmarować każdy plasterek salami oddzielnie i zawinąć :).

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!