Rolada z salami

Ok ! Nie będę ściemniać  – ta przekąska nie należy do najmniej kalorycznych, aleee aleee.. ! Po pierwsze wygląda fajnie, po drugie jest bardzo smaczna i po trzecie – wygodna w konsumpcji oraz przygotujesz ją szybko.

Wystarczy, że masz pod ręką:

  • kilkanaście plasterków cienko pokrojonego salami
  • 2 opakowania serka naturalnego kanapkowego
  • szczypiorek lub bazylia
  • (opcjonalnie) tarty chrzan ze słoika do smaku                                                                                                                            

Plastry salami ułożyć tak, aby na siebie nachodziły. Na ich powierzchni rozsmarować serek i posypać szczypiorkiem (lub bazylią).

Całość zwinąć w roladę i ściśle okręcić w folię. Schłodzić w lodówce 2-3 h.

Serek można uprzednio zmieszać z odrobiną tartego chrzanu ze słoika, wtedy roladki mają bardziej wyrazisty smak.

Przy krojeniu rolady za każdym razem wycieram nóż, by nie  pozostawiał serka na roladkach i by wyglądy bardziej estetycznie.

Można też posmarować każdy plasterek salami oddzielnie i zawinąć :).

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!