Sałatka meksykańska

Bardzo kolorowa, szybka w wykonaniu sałatka nadaje się w sam raz na przyjęcie gości lub na co dzień. Jej wykonanie zajmie Ci dosłownie 10 minut. Prezentuje się niesamowicie apetycznie i odwdzięcza się smakiem.

Składniki:

Wykonanie:

Kukurydzę i fasolę przepłukać na sitku pod wodą. Dobrze odcedzić.
Ananasa i paprykę pokroić w kawałki, ser żółty zetrzeć na dużych oczkach.

Białą część pora pokroić w półtalarki, wrzucić do miseczki z gorącą wodą i sparzyć przez kilkanaście sekund. Następnie pora przepłukać na sitku pod zimną wodą i dodać do pozostałych składników. Całość wymieszać z ok. 5 łyżkami majonezu (ja  dodaję pół na pół z jogurtem naturalnym). Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!