Sałatka meksykańska

Bardzo kolorowa, szybka w wykonaniu sałatka nadaje się w sam raz na przyjęcie gości lub na co dzień. Jej wykonanie zajmie Ci dosłownie 10 minut. Prezentuje się niesamowicie apetycznie i odwdzięcza się smakiem.

Składniki:

Wykonanie:

Kukurydzę i fasolę przepłukać na sitku pod wodą. Dobrze odcedzić.
Ananasa i paprykę pokroić w kawałki, ser żółty zetrzeć na dużych oczkach.

Białą część pora pokroić w półtalarki, wrzucić do miseczki z gorącą wodą i sparzyć przez kilkanaście sekund. Następnie pora przepłukać na sitku pod zimną wodą i dodać do pozostałych składników. Całość wymieszać z ok. 5 łyżkami majonezu (ja  dodaję pół na pół z jogurtem naturalnym). Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!