Wafelkiiiii ! Najprostsze, najszybsze i najsmaczniejsze. Goszczą u nas dość często. Robiłam je z masą kajmakową o smaku czekolady, z masą krówkową i ostatnio – o smaku tiramisu. Mimo, że do wszystkich mnie ciągnie i wszystkie smaki zdecydowanie przekonują moje kubeczki smakowe, to przy chłodnej ocenie najbardziej przepadam za tymi z tradycyjną masą krówkową. 🙂
- Składniki na jedno opakowanie kwadratowych wafli:
Masa:
- kostka masła 200 g
- puszka gotowej masy krówkowej
Dodatkowo:
- 1 opakowanie wafli
Wykonanie:
Miękkie masło o pokojowej temperaturze dokładnie zmiksować. Następnie dodać masę kajmakową i całość zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć wafle nakładając masę na stronę wafla o mniejszych wypustkach.
Przełożone wafle zawinąć w folię lub opakowanie po waflach i przyłożyć czymś ciężkim, by wafle dobrze się ze sobą złączyły.
A tutaj (klik!) znajdziesz przepis na wafle czekoladowe z mlekiem w proszku.
Smacznego,
I.