Wafle przekładane kajmakiem

Wafelkiiiii ! Najprostsze, najszybsze i najsmaczniejsze. Goszczą u nas dość często. Robiłam je z masą kajmakową o smaku czekolady, z masą krówkową i ostatnio – o smaku tiramisu. Mimo, że do wszystkich mnie ciągnie i wszystkie smaki zdecydowanie przekonują moje kubeczki smakowe, to przy chłodnej ocenie najbardziej przepadam za tymi z tradycyjną masą krówkową. 🙂

Masa:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Miękkie masło o pokojowej temperaturze dokładnie zmiksować. Następnie dodać masę kajmakową i całość zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć wafle nakładając masę na stronę wafla o mniejszych wypustkach. 
Przełożone wafle zawinąć w folię lub opakowanie po waflach i przyłożyć czymś ciężkim, by wafle dobrze się ze sobą złączyły.

A tutaj (klik!) znajdziesz przepis na wafle czekoladowe z mlekiem w proszku.

Smacznego,

I.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!