Kochani 馃檪 Dzi艣 b臋dzie nieco inaczej. Przewa偶nie traktuj臋 bloga jak swoj膮 ksi膮偶k臋 kucharsk膮, kt贸r膮 mam zawsze pod r臋k膮 b臋d膮c na zakupach. Dodaj臋 tylko dakie przepisy, do kt贸rych wiem, 偶e jeszcze wr贸c臋. Czasami na blogu d艂u偶szy czas nie pojawiaj膮 si臋 偶adne wpisy.聽 To dlatego, 偶e nie zawsze mi co艣 wyjdzie lub nie zawsze posmakuje na tyle, by m贸c z czystym sumieniem Wam to poleci膰.
Tym razem przesy艂am “przepis”, kt贸rego nie trzeba specjalnie pami臋ta膰, bo jest banalny. Zwyczajnie chcia艂abym Wam poleci膰 pomys艂 na kotlety mielone w nieco innym wydaniu. Niby robi si臋 podobnie, a jednak smakiem lekko odbiegaj膮 od typowych kotlet贸w :). Osobi艣cie nie jestem fank膮 mielonych; te jednak s膮 delikatniejsze i zdecydowanie smaczniejsze.
Sk艂adniki:
- 500 g mi臋sa mielonego
- bu艂ka tarta
- 1 jajko
- 1,5 opakowania serk贸w topionych 艣mietankowych
- s贸l, pieprz
Mi臋so wyrabiamy z jajkiem, bu艂k膮 tart膮, mlekiem. Doprawiamy pieprzem i sol膮.聽 Serek kroimy na ok. 5 cz臋艣ci, obsypujemy bu艂k膮 tart膮 i formujemy kuleczki, kt贸re nast臋pnie otulamy mi臋sem mielonym. Kotleciki nale偶y obtoczy膰 w bu艂ce tartej i sma偶y膰 na z艂oty kolor. 馃檪
Smacznego!