Przepis na prawdziwe, domowe rozpływające się w ustach wafle. Błyskawiczne w przygotowaniu. Właśnie takiego przepisu od dawna szukałam. W prostocie siła! Nie mogą nie wyjść 🙂 Czas przygotowania: 10 minut 🙂
Składniki na masę:
- 1 margaryna
- 3/4 szklanki cukru
- cukier wanilinowy
- 2 łyżki kakao
- 2,5 szklanki mleka w proszku
- 0,5 szklanki mleka
Margarynę rozpuścić w garnuszku na małym ogniu. Dodać cukier, cukier wanilinowy, pół szklanki mleka, kakao. Zagotować. Do gotującej się masy wsypać mleko w proszku szybko wypieszać (najlepiej trzepaczką – rozbija grudki). Masę lekko przestudzić i przełożyć nią wafle.
Gotowe wafle przycisnąć czymś ciężkim.
Warto zwrócić uwagę, by masę rozprowadzać po stronie wafla, która nie ma rowków. Ja oczywiście o tym nie pomyślałam i musiałam dorobić 🙂
Smacznego!