Wafle czekoladowe z mlekiem w proszku

Przepis na prawdziwe, domowe rozpływające się w ustach wafle. Błyskawiczne w przygotowaniu. Właśnie takiego przepisu od dawna szukałam. W prostocie siła! Nie mogą nie wyjść 🙂 Czas przygotowania: 10 minut 🙂

Składniki na masę:

Margarynę rozpuścić w garnuszku na małym ogniu. Dodać cukier, cukier wanilinowy, pół szklanki mleka, kakao. Zagotować. Do gotującej się masy wsypać mleko w proszku szybko wypieszać (najlepiej trzepaczką – rozbija grudki). Masę lekko przestudzić i przełożyć nią wafle.
Gotowe wafle przycisnąć czymś ciężkim.

Smacznego!

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!