Ciasteczka z jabłkami

Kolejna propozycja na szybkie ciasteczka, które jeszcze szybciej znikają z talerza. Idealne do kawy. W moim przypadku idealne …. do wszystkiego i o każdej porze 😀 😀 😀 Pierwszy raz dla testu zrobiłam je z połowy porcji. Następnego dnia znów … i kilka dni później ponownie, tym razem już z większej ilości. Lubię je za smak oraz za krótki czas przygotowania. Zdecydowanie lepsze od jakichkolwiek ciastek kupionych w sklepie!

Składniki:

Margarynę wraz z serem, cukrem pudrem oraz żółtkiem zagnieść. Na końcu dodać mąkę i zagnieść na jednolitą masę (ja mąki dodaję troszkę więcej). Ciasto rozwałkować na grubość 0.5 cm i przy użyciu szklanki wyciąć kółeczka. W każdym kółeczku umieścić kawałek jabłka i złożyć.  Z wierzchu posmarować białkiem. Piec na papierze do pieczenia w temp. 200 st. do uzyskania złocistego koloru (ok. 20 min. w zależności od piekarnika). Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Smacznego! I.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!