Sałatka ziemniaczana z boczkiem często pojawia się na naszym stole. Zawsze znika w całości. Dzięki temu, że jest w niej szczypiorek i koperek, mi kojarzy się ona ze świeżością i z wiosną. Uwielbiam!
Składniki:
- 3-4 średniej wielkości ziemniaki
- 20 dag boczku
- 2-3 jajka
- pół średniej papryki czerwonej
- pół pęczka szczypiorku
- świeży koperek
- majonez
- sól i pieprz
Ziemniaki ugotować i ostudzone pokroić w kostkę. Pokrojony w kostkę boczek podsmażyć na patelni i dodać do ziemniaków. Następnie dodać świeżą paprykę, ugotowane jajka, posiekany drobno koperek i szczypiorek. Całość wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
[alert type=”success”]Sałatkę możesz przygotować dzień wcześniej. Aby utrzymać jej świeżość, dodaj do sałatki podsmażony boczek w dniu planowanego przyjęcia.[/alert]
Smacznego!