Przetwory na zimę: najlepsza cukinia w zalewie octowej

Składniki:

Zalewa:

Przygotowanie:

Umyj cukinię i oczyścić paprykę.  Jeśli chcesz pokroić cukinię w podłużne paski, ją również oczyść  ze środka. Jeśli natomiast wolisz krążki, wybieraj w sklepie  możliwie najcieńszą i najmniejszą cukinię. W każdym (wyparzonym) słoiku umieść cukinię.

Ponadto:
Do każdego słoika: kawałek papryki i marchwi dla ozdoby, jeden liść laurowy, pół łyżeczki gorczycy, kilka ziarenek pieprzu czarnego.

Całość zalej lekko przestygniętą zalewą i pasteryzuj w garnku wyścielonym ściereczką przez 10 minut od momentu zagotowania się wody.

Smacznego!
I.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!