Przetwory na zimę: sałatka z buraczków i papryki

Składniki:

Zalewa:

Buraki ugotować w całości. Po wystygnięciu obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Składniki zalewy wymieszać ze sobą i zagotować. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i wrzucić na 5 minut do gotującej się zalewy. Następnie dodać starte buraki, zagotować. Gorące przełożyć do słoiczków, zakręcić i odwrócić wieczkiem do dołu do wystygnięcia. Nie pasteryzować.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!