Przetwory na zimę: sałatka z ogórków z curry

Składniki:

Zalewa:

Ogórki umyć, odciąć końcówki, pokroić w plasterki (ze skórką).  Do ogórków dodać cebulę pokrojoną w plastry. Całość zasypać 3 łyżkami soli. Odstawić na godzinę co jakiś czas mieszając.
Po godzinie odsączyć sok z ogórków, lekko je wyciskając. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować w garnku wyłożonym ściereczką przez 5 minut od momentu zagotowania się wody.
Zalewy zawsze robię 2-3 razy więcej.

Smacznego!

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!