Przetwory na zimę: ogórki z pieprzem

Składniki:

Zalewa:

Ogórki dokładnie umyć. Duże ogórki pokroić wzdłuż na 4 części, małe na pół.  Ogórki posypać solą, odstawić na 2 godziny, by puściły sok, który następnie odlewamy.  Dodać czosnek w kawałkach i odstawić na pół godziny. Nie odlewać już soku.

Zalewę zagotować. Na końcu do zalewy dodać oliwę.  Ułożone w słoikach ogórki zalać przygotowaną zalewą. Pasteryzować 5-10 minut od momentu zagotowania się wody.

Smacznego!

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!