Przetwory na zimę: sałatka ogórkowa

Składniki:

Zalewa:

Ogórki umyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki.  Do ogórków dodać pokrojoną w plastry cebulę oraz startą na grubych oczkach marchew. Całość zasypac solą i wymieszać. Po 2 godzinach odlać sok powstały sok.

Wymieszać ze sobą wszystkie składniki zalewy, a następnie dodać ją (zimną) do ogórków. Dobrze wymieszać. Ogórki wymieszane z zalewą (“sosem”) przełożyć do garnka i zagotować. Gorące przełożyć do słoików i odwrócić do góry wieczkiem.

Smacznego!

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!