Idealne do kawy czy herbaty. Chrupiące, słodkie, niezbyt skomplikowane w przygotowaniu.
Składniki (na ok.60 ciasteczek):
- 1,5 czekolady (może być mleczna i/lub biała
- kostka masła
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- pół szklanki cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i z solą. Miękkie masło wraz z cukrem cukrem utrzyj na jednolita masę dodając jajka i na samym końcu suche składniki (zmieszaną mąka z solą i proszkiem do pieczenia). Po wyrobieniu ciasta dodaj pokrojoną w kostkę czekoladę.
Niewielkie kulki z ciasta należy wykładać na blasze w kilkucentymetrowych odległościach na papierze do pieczenia.
- Piec przez 15 minut w 180 st.
Wskazówka!
Kulki z ciasta powinny byc wielkości orzecha laskowego.
Smacznego!