Nawet, jeśli masz dwie lewe ręce i kompletnie nie wychodzi Ci gotowanie to ta zupa wyjdzie Ci na pewno. Łatwa, szybka w wykonaniu czyli zupa, którą pokochają szczególnie kobiety pracujące i oraz zabiegane mamy maluszków ;-).
Składniki: (na średni garnek zupy)
- 4 serki topione po 100 g.- naturalne lub śmietankowe
- kiełbasa(wg. uznania)./boczek
- 3 ząbki czosnku, 1 kostka rosołowa
- 1 kostka rosołowa
Wykonanie:
Zagotuj wodę z kostką rosołową. Kiełbasę z boczkiem pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Pod koniec smażenia dodaj czosnek przez praskę.
Usmażoną kiełbasę wrzuć do gotującej się wody i gotuj przez 20 min. Serki topione podziel na mniejsze kawałki, dodaj do wywaru i gotuj do ich rozpuszczenia się.
My z mężem nie przepadamy za boczkiem, więc dodaję go w niewielkich ilościach wyłącznie dla aromatu.
Zupa doskonale smakuje z grzankami. Na zdjęciu są grzanki zrobione z jednej najzwyklejszej bułki – wystarcza na 4 porcje.