Roladki nie dość, że są pyszne to w dodatku ich wykonanie zajmie Ci nie więcej niż 10 minut. Myślę, że Twoim gościom ta przekąska przypadnie do gustu. Są równie smaczne po podgrzaniu je w mikrofali.
Wystarczy, że w Twojej lodówce znajdzie się:
- gotowy spód do pizzy lub gotowe ciasto drożdżowe
- ulubiony ser żółty oraz wędlina
- koncentrat pomidorowy, przyprawy, jajko
Roladki należy piec w temperaturze podanej na opakowaniu ciasta.
Zawsze dodawaj więcej sera, niż tyle, ile wydaje Ci się, że powinnaś.
Ciasto zwijaj zaczynając od dłuższej strony. Dzięki temu otrzymasz dłuższą roladę, czyli więcej pizzerek.
Jeśli Twoje pizzerki są zbyt “luźne”, czyli krótko mówiąc powstała w ich środku pusta przestrzeń – uzupełnij ją kawałkiem zwiniętego sera.
Przed wstawieniem pizzerek do piekarnika zmieszaj jajko i posmaruj nim ich powierzchnię dla uzyskania złotego koloru.
Smacznego!