Roladki – pizzerki

Roladki nie dość, że są pyszne  to w dodatku ich wykonanie zajmie Ci nie więcej niż 10 minut. Myślę, że Twoim gościom ta przekąska przypadnie do gustu. Są równie smaczne po podgrzaniu je w mikrofali.

Wystarczy, że w Twojej lodówce znajdzie się:

Roladki należy piec w temperaturze podanej na opakowaniu ciasta.

Zawsze dodawaj więcej sera, niż tyle, ile wydaje Ci się, że powinnaś.

Ciasto zwijaj zaczynając od dłuższej strony. Dzięki temu otrzymasz dłuższą roladę, czyli więcej pizzerek.

Jeśli Twoje pizzerki są zbyt “luźne”, czyli krótko mówiąc powstała w ich środku pusta przestrzeń – uzupełnij ją kawałkiem zwiniętego sera.

Przed wstawieniem pizzerek do piekarnika zmieszaj jajko i posmaruj nim ich powierzchnię dla uzyskania złotego koloru.

Smacznego!

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!