Szybka przekąska z banana

Na szybko, na słodko i dla każdego! 

Składniki:

Banany należy obrać ze skórki, podzielić na pół, a następnie obtoczyć w serku mascarpone lub w kremie orzechowym. Wysmarowany banan posypać rozdrobnionymi herbatnikami / wiórkami kokosowymi etc. Włożyć do lodówki na ok.20 minut, wyjąć i pokroić na kawałki.

Najbardziej posmakowały mi te w wersji mascarpone + herbatniki.  Jeśli zdecydujesz się wybrać wersję z kolorową posypką do ciast, dodaj odrobinę wiórek kokosowych. Posypka w połączeniu z mascarpone lekko się rozpuszcza.
Smacznego!

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Pozdrawiam, Iwona

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!