Ta przekąska dość często gości na naszym stole. Jest smakołykiem szczególnie dla fanów łososia. Każdy poradzi sobie z jej wykonaniem. Czyli tak jak lubię najbardziej: Łatwo, szybko i smacznie!
Składniki na duży talerz tortilli:
- tortilla - 3 placki
- ścinki z łososia
- 2 opakowania serka twarogowego naturalnego
- mały słoiczek chrzanu
- szczypiorek
Wykonanie:
Serki wymieszaj z chrzanem “na oko” (1-2 łyżeczki) tak, by serek miał delikatny posmak chrzanu. Następnie posmaruj nim wszystkie tortille. Nie należy smarować grubo, by uniknąć nadmiaru serka podczas zawijania. Na samym dole ułóż pokrojony drobno szczypiorek – to będzie środek tortilli, czyli od tej strony należy ją zawijać. Na pozostałej części ułóż nieregularnie ścinki łososia, i zawiń ściśle w rulon. Gotową tortillę należy oowinąć w folię i włożyć do lodówki na min. godzinę.
Przed podaniem pokrój w mniejsze kawałki.