Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Taakk! Uwielbiam faszerowane pomidory i sukcesywnie serwuję je gościom przy okazji wszelakich spotkań. Ostatnio do gustu przypadły mi te, faszerowane suszonymi pomidorami. W zasadzie wszystko z suszonymi pomidorami uwielbiam, więc być może nie do końca jestem obiektywna. Ale ale…! Wyglądają przepięknie, bardzo apetycznie. Dodatkowo wykonuje się je błyskawicznie oraz w podsumowaniu nie jest to kosztowna przekąska.

  • 4 jajka (8 połówek)
  • ok. 8 kawałków soszonych pomidorów z zalewy
  • łyka majonezu lub jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo. Przekroić na pół, wydrążyć żółtko. Do żółtka dodać możliwie najdrobniej pokrojone suszone pomidory. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Opcjonalnie można dodać posiekaną natkę pietruszki.  Całość można zblendować na jednolitą masę, ja jednak wolę, gdy są widoczne kawałki pomidorów 🙂

Zostań ze mną na dłużej.

Pozdrawiam,