Sałatka z paluszków krabowych

Pierwszy raz tę sałątkę robiłam kilka lat temu i bardzo nam posmakowała. Nie wiem czemu całkowicie o niej zapomniałam. Ostatnio zastanawiałam się, co mogłabym przygotować na upalne przyjęcie. Coś lekkiego, smacznego, a zarazem szybkiego w przygotowaniu. Sałatka z paluszków krabowych sprawdziła się w tym przypadku wyśmienicie. Dodatkowo uwielbia ją mój mąż, który nie jest zbytnio sałałatkowy, tak więc ta sałatka będzie gościć u nas coraz częściej :-) W smaku jest „inna” niż wszystkie typowe sałatki. Paluszki surimi mają delikatny posmak kraba. Lubię takie lekkie sałatki. Jest zdecydowanie warta polecenia!

Składniki na jedną salaterkę:

  • 1 opakowanie paluszków surimi
  • 100 g (woreczek) białego ryżu
  • puszka kukuryczy
  • 1 zielony ogórek
  • koperek
  • majonez
  • sól, pieprz

Ryż ugotuj al dente i odstaw do przestygnięcia.  Paluszki krabowe pokrój w grube talarki (dwa pokrojone paluszki odłożyłam do dekoracji).  Ogórka bez miąższu pokrój w kostkę. Połącz  z pozostałymi składnikami dodając  ok. 2 łyżki majonezu. Dopraw do smaku pieprzem i solą.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój wspaniały blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!

Close Menu