Rolada z salami

Ok ! Nie będę ściemniać  - ta przekąska nie należy do najmniej kalorycznych, aleee aleee.. ! Po pierwsze wygląda fajnie, po drugie jest bardzo smaczna i po trzecie - wygodna w konsumpcji oraz przygotujesz ją szybko.

Wystarczy, że masz pod ręką:

  • kilkanaście plasterków cienko pokrojonego salami
  • 2 opakowania serka naturalnego kanapkowego
  • szczypiorek lub bazylia
  • (opcjonalnie) tarty chrzan ze słoika do smaku                                                                                                                            

Plastry salami ułożyć tak, aby na siebie nachodziły. Na ich powierzchni rozsmarować serek i posypać szczypiorkiem (lub bazylią).

Całość zwinąć w roladę i ściśle okręcić w folię. Schłodzić w lodówce 2-3 h.

Serek można uprzednio zmieszać z odrobiną tartego chrzanu ze słoika, wtedy roladki mają bardziej wyrazisty smak.

Przy krojeniu rolady za każdym razem wycieram nóż, by nie  pozostawiał serka na roladkach i by wyglądy bardziej estetycznie.

Można też posmarować każdy plasterek salami oddzielnie i zawinąć :).

PS. Będzie mi bardzo miło, jeśli polubisz mój fanpage i zostaniesz ze mną na dłużej :).

Pozdrawiam,