Jajka faszerowane serem żółtym

Smaczne i estetycznie wyglądające jajeczka do przygotowania w kilka minut :). Farsz najlepiej doprawić po swojemu, gdyż każdy koncentrat różni się smakiem.

Składniki:

  • 6 jajek
  • 4 łyżki drobno startego żółtego sera
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół, usunąć delikatnie żółtka.
Żółtka wraz ze startym na drobnych oczkach serem, koncentratem i majonezem zblendować na jednolitą masę (lub rozdrobnić dokładnie widelcem). Dodać posiekany drobno koperek oraz sól i pieprz.
Gotowy farsz przełożyć do szprycy lub nałożyć łyżeczką bezpośrednio na jajka.

Zostań ze mną na dłużej.

Pozdrawiam,