Szybka przekąska z jajka i białej kiełbasy

Jajka z z kiełbasą to niezwykle szybka i poręczna, smaczna przekąska, która świetnie odnajdzie się nie tylko na Wielkanocnym stole!

Składniki:

  • 10 jajek przepiórczych
  • 2 białe kiełbaski (najlepiej surowe, ale nie jest to warunek konieczny)
  • 2 łyżki majonezu
  • ok. 1,5 łyżeczki tartego chrzanu ze słoika
  • kiełki lub szczypiorek do dekoracji

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo. Surową białą kiełbasę sparzyć  (nie gotować!).

Majonez wymieszać z chrzanem w miseczce.
Schłodzoną kiełbasę pokroić w grube plastry, wyłożyć na nią niewielką ilość sosu chrzanowego, posypać kiełkami lub szczypiorkiem. Całość połączyć  jajkiem z wykałaczką.

Zostań ze mną na dłużej.

Pozdrawiam,