Jajka faszerowane bazylią

Bardzo nietypowe, zaskakujące w smaku jajka faszerowane bazylią. Ilość bazylii warto dodać wedle własnego uznania. U mnie mają dość wyrazisty i intensywny smak. :)

  • 5 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • ok. 20-30 średnich listków bazylii
  • sól, pieprz
  • (opcjonalnie) kilka kropel soku z cytryny

Jajka ugotować na twardo. Schłodzone przekroić na połówki, wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki.

Do żółtek dodać 2 łyżki majonezu, listki świeżej, umytej i osuszonej bazylii oraz dodać do smaku sól i pieprz. Całość zblendować. Gotowy farsz przełożyć do szprycy lub nałożyć łyżeczką bezpośrednio na jajka.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!

Close Menu